0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
۸ قانون طلایی برای نگهداری خودرو!

آیا میدانید چرا مراقبت از خودرو و لوازم یدکی خودرو دارای اهمیت بالایی می باشد؟ در واقع ما باید یک روتین منظم برای نگهداری از وسایل نقلیه داشته باشیم تا بتوانیم افزایش امنیت، بهبود عملکرد خودرو، کاهش هزینه ها بر اثر تصادفات و خرابی خودرو، و حفاظت از محیط زیست را تضمین کنیم. در اینجا یک راهنمای جامع درباره اصول نگهداری از خودرو برای شما فراهم کردیم. این نکات به شما کمک خواهد کرد تا به عنوان یک راننده، زندگی آسوده تری داشته باشید. با پارت جنیون همراه باشید تا ۸  قانون طلایی برای نگهداری خودرو! را برای شما شرح دهیم..

 

  1. در فواصل زمانی منظم، وسیله نقلیه خود را بررسی کنید!

رعایت نکات نگهداری خودرو بسیار ساده می باشد. تا جایی که امکان دارد ، شخصا در فواصل منظم به معاینه خودروی خود بپردازید. میتوانید به سادگی قطعات خودرو را چک کنید. در صورتی که مشکل توسط خودتان قابل حل بود ، اقدام کنید. در غیر این صورت نزد مکانیک بروید. دفترچه راهنمای خودرو شامل بسیاری از این نکات می باشد و با مطالعه آن میتوانید تا حد زیادی در این زمینه خبره شوید.

  1. چراغ های هشداردهنده پشت آمپر خودرو را بشناسید!

خودروهای مدرن دارای سنسورها و سیستم های هشدار پیچیده ای می باشند که شما را درباره خرابی قطعات خودرو آگاه می کند. شما حتی با نگهداری و بررسی موشکافانه، نمیتوانید تمام مشکلات خودرو را تحت کنترل در آورید. به همین دلیل باید معنای چراغ های هشدار مختلف که روی داشبورد خودرو می باشند، را یاد بگیرید. در اینجا به مهمترین چراغ های هشدار خودرو اشاره می کنیم:

  • چراغ چک انجین خودرو _ این چراغ نشان دهنده یک مشکل در بخش های مختلف موتور خودرو می باشد که توسط رابط OBD2 و سنسورها کنترل می شود. حدود ۴۰۰۰ کد OBDii وجود دارد که هر یک معنای خاص خود را دارد. در صورت روشن شدن این چراغ باید از اسکنر OBD2 استفاده کنید و یا نزد مکانیک حرفه ای بروید.
  • چراغ هشدار ترمز خودرو _ روشن شدن چراغ هشدار ترمز روی پنل داشبورد ، دلایل زیادی مثل پایین بودن سطح روغن ترمز و.. دارد که میتوان با کمک دفترچه راهنما آن را فهمید.
  • چراغ هشدار ABS خودرو _ در صورت روشن شدن چراغ هشدار سیستم ترمز ABS سریعا نزد مکانیک بروید. این سیستم ترمز ضد قفل در شرایط توقف ناگهانی ، خودرو را تحت کنترل در می آورد. برای تشخیص مشکل نیاز به ابزار خاصی می باشد.
  • چراغ هشدار آمپر آب خودرو _ در چنین شرایطی موتور خودرو داغ کرده است. گوشه ای پارک کنید، درب کاپوت را باز کنید و اجازه دهید خنک شود. هرگز درب رادیاتور را باز نکنید ، چرا که ممکن است آب با فشار بیرون بپاشد. اجازه دهیده خودرو کمی خنک شود.
  • چراغ روغن خودرو _ در صورتی که فشار روغن در موتور خودرو بسیار پایین باشد، این چراغ روشن می شود. هرگز در صورت روشن بودن این چراغ، به رانندگی ادامه ندهید. چرا که به موتور آسیب خواهد زد.

 

تایرها

 

  1. فشار باد تایرها را بررسی کنید!

یکی از قوانین طلایی نگهداری خودرو بررسی فشار باد تایر می باشد. باد لاستیک بر کنترل خودرو اثر می گذارد. در دفترچه راهنمای هر خودرو، میزان باد تایر استاندارد برای آن ذکر شده است. همچنین میتوانید با استفاده از ابزارهای مختلفی، فشار باد لاستیک ها را به طور هفتگی و یا حتی روزانه اندازه گیری کنید. برخی از خودروها به سیستم کنترل فشار باد لاستیک مجهز هستند. این ابزارهای هوشمند که به موبایل وصل می شوند، بر فشار تایر نظارت می کنند و در صورت کم باد شدن لاستیک ها پیغام می فرستند.

  1. عمق عاج لاستیک را بررسی کنید!

آیا تابحال متوجه تایرهای بزرگ، پهن و نرم و بدون آج ماشین های مسابقه شده اید؟ حتما این را هم میدانید که یک سری از افراد بر سر راه این رانندگان مسابقه می ایستند و در صورت لزوم و تغییرات آب و هوایی، تایر ماشین آن ها را در کمتر از ۱۰ ثانیه عوض می کنند.

در دنیای واقعی شما نیاز به تایری دارید که در تمام شرایط آب و هوایی، خشک، مرطوب یا سرد عملکرد خوبی داشته باشد. این همان جایی ست که اج لاستیک نقش مهمی بازی می کند. خب چرا ما از تایرهای ماشین مسابقه استفاده نمی کنیم؟ چون افرادی که در زمین مسابقه مسئولیت تعویض تایر را دارند، در خیابان ها منتظر ما نیستند! پس نیاز است که آج تایر خودرو را چک کنید و در صورت ساییده شدن لاستیک یک دست لاستیک نو بخرید. شاید گران باشد ولی تصادف هزینه بیشتری روی دست شما خواهد گذاشت.

  1. لاستیک ها را تراز کنید!

بالانس کردن و تراز کردن لاستیک ها یکی از مهمترین بخش های مراقبت از خودرو می باشد، چرا که باعث کاهش مصرف سوخت و البته افزایش ایمنی در جاده خواهد شد. پس طبق دفترچه راهنمای خودرو به تراز کردن تایرها، بالانس و جابجا کردن صحیح لاستیک ها اهمیت دهید. بر اساس یک قانون کلی، بهتر است پس از طی هر ۵۰۰۰ مایل برای جابجایی لاستیک های خودرو اقدام کنید.

 

موتور

  1. تسمه محرک را بررسی کنید!

نیروی موتور خودرو علاوه بر به حرکت در اوردن چرخ ها، باعث به کار افتادن سایر قطعات خودرو نیز می شود . در واقع این وظیفه تسمه محرک خودرو است که نیرو را از میل لنگ به آلترناتور خودرو، سیستم تهویه، پمپ فرمان، پمپ هوا، واتر پمپ و غیره می رساند. متاسفانه این تسمه های پلاستیکی خیلی زود فرسوده می شوند. پس در فواصل کوتاه به بررسی تسمه تایم، تسمه ذوزنقه ای و تسمه مارپیچ بپردازید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

  1. سطح روغن و مایع خنک کننده را چک کنید!

قطعات خودرو بر اثر سایش به یکدیگر، به مرور زمان فرسوده می شوند. اصطکاک بین این قطعات باعث ایجاد گرما و در نهایت کاهش عملکرد خودرو خواهد شد. برای اینکه این اصطکاک کاهش پیدا کند، سطح روغن باید مرتبا چک شود.برای بررسی سطح روغن، مطمئن شوید که خودروی خود را روی سطح صاف پارک کرده اید. ابتدا میله ژرفا سنج را با پارچه تمیز پاک کنید. میله را داخل روغن فرو ببرید و سطح روغن را بررسی کنید.

برای از بین بردن گرمای ایجاد شده توسط سایش قطعات خودرو به یکدیگر، نیاز به مایع خنک کننده رادیاتور می باشد. اگر مایع خنک کننده نباشد و یا سطح آن کم باشد، منجر به داغ کردن بیش از حد خودرو خواهد شد. با برداشتن درب مخطن مایع خنک کننده ، به سادگی میتوانید میزان آن را بررسی کنید.

  1. فیلتر هوا و شمع را تعویض کنید!

میزان هوا/سوخت  ، تاثیر بسزایی بر عملکرد بهینه موتور خودرو دارد. به همین دلیل لازم است که هوای تمیز بدون آلودگی به موتور وارد شود. بنابراین با توجه به دفترچه راهنما ، باید برای تعویض فیلتر هوای خودرو اقدام کنید. حتی اگر مسافت زیادی طی نکرده اید و فیلتر هوا کثیف به نظر می رسد، بهتر است آن را تمیز کرده یا تعویض کنید.

اگر خودروی شما هر از گاهی درجا خاموش می کند، پس احتمالا وقتش رسیده برای تعویض شمع خودرو دست به کار شوید. سایر نشانه های خرابی شمع خودرو میتواند شامل کاهش سرعت، به سختی روشن شدن خودرو، افزایش مصرف سوخت و.. باشد. اگر شمع ماشین شما از جنس مس می باشد، پس از طی ۳۰۰۰ مایل و اگر از جنس ایریدیوم است، پس از طی ۱۰۰۰۰۰ مایل آن را تعویض نمایید.